2017 Achizitiile intracomunitare de bunuri

Achizitiile intracomunitare de bunuri reprezinta  obtinerea  de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator sau de catre furnizor, catre un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.  Deci este obligatoriu ca bunurile cumparate sa fie expediate in alt stat membru decat cel de achizitie. Dovada transportului bunurilor se face prin intermediul formularului CMR.

Exemplul 1: Bunurile cumparate de catre o societate romaneasca de la un furnizor din Germania, livrate in Romania, reprezinta o achizitie intracomunitara.

Exemplul 2: Bunurile cumparata de catre o societate romaneasca de la un furnizor din Germania care nu au fost livrate in Romania nu reprezinta o achizitie intracomunitara, ci este o livrare locala supusa platii taxei Germania.

Locul achizitiei intracomunitare de bunuri se considera a fi locul unde se gasesc bunurile in momentul in care se incheie expedierea sau transportul bunurilor. Totodata, in cazul in care cumparatorul furnizeaza un cod de TVA dintr-un alt stat membru decat cel in care se incheie expedierea sau transportul bunurilor, achizitia intrcomunitara se considera ca are loc in statul membru care a emis codul de TVA furnizat. Aceste prevederi nu se aplica totodata operatiunilor triunghiulare.

Conform. Art.273 si 276 din Codul Fiscal.CMR simplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s