Granturi pentru cultura

Editurile, librăriile, companiile de spectacole și alte firme și organizații neguvernamentale din domeniul culturii vor avea la dispozitie fonduri nerambursabile în valoare totală de 100 de milioane de euro. Înscrierea în Registrul Sectorului Cultural până la data de 09 decembrie 2020 este o precondiție esențială pentru operatorii culturali beneficiari ai schemei de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural în contextul crizei provocate de COVID-19 – se arată pe site-ul acestui registru.

A fost anuntata lansarea unei scheme de ajutor de stat de 100 de milioane de euro pentru sectorul culturii.

Vor fi finanțate: librării, edituri, festivaluri și organizatori de evenimente culturale.

Domeniile eligibile: industria culturală, organizatorii de evenimente culturale și festivaluri de muzică, librăriile, editurile.

Beneficiari eligibili: organizații neguvernamentale și societăți comerciale (IMM și întreprinderi mari).

Granturi disponibile:

1.    Microgranturi cu valoare fixă de 4000 de euro;

2.    Granturi variabile, raportate fie la vânzarea de carte, fie la numărul de bilete comercializate în anul 2019, cu un plafon maxim de 800.000 de euro pentru fiecare beneficiar.

Pentru a beneficia de acest ajutor de stat, toate entitățile trebuie să se înscrie în Registrul Sectorului Cultural – pentru cunoașterea exactă a impactului, dar și ca o condiție de preînscriere în aplicația pentru accesarea de granturi. „Înscrierea în registru până la data de 9 decembrie 2020 este o precondiție esențială pentru operatorii culturali beneficiari ai schemei de ajutor de stat pentru susținerea sectorului cultural în contextul crizei provocate de COVID-19” – se arată pe site-ul registrului.

Bugetul estimat pentru această schemă de aproximativ 100 de milioane de euro, urmând ca în baza informațiilor obținute din etapa de preînscriere să fie stabilit bugetul final. Linia de finanțare va fi destinată inclusiv sectorului independent, beneficiarii fiind și ONG-urile din domeniul cultural și zona de artiști independenți.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati completand formularul de mai jos:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s